Groningse regisseur maakt furore op filmfestival

De Groningse filmregisseur Tim Zweistra is zo trots als een pauw. De film ‘Inbreuk’ waar hij met het collectief Marmermijn Films aan gewerkt heeft won onlangs de eerste prijs op het 48 Hour Film Festival in Leeuwarden.

“De uitreiking van de prijzen is het spannendste gedeelte”, zegt Zweistra. “Op een gegeven moment worden de namen van de films genoemd die voor de verschillende onderdelen genomineerd zijn. Je hoort dan dat je genomineerd bent maar dan heb je uiteraard nog niet gewonnen. Als dan even later die boodschap wel doorklinkt dat is zo super.”

Het 48 Hour Film Festival is een festival waarbij teams in 48 uur een film moeten maken. Van het schrijven van een scenario tot het aanleveren van een kant en klaar product. “Je krijgt een aantal aanwijzingen mee die je beslist moet verwerken in je film. Van het genre tot bijvoorbeeld een bepaalde zin die gezegd moet worden.”

Filmapalooza
‘Inbreuk’ is een humoristische korte film van zeven minuten waarin twee inbrekers een huis binnensluipen om hun grootste verlangen terug te stelen. Met de eerste prijs heeft de groep zich automatisch geselecteerd voor het internationale filmfestival Filmapalooza dat dit jaar in Parijs wordt gehouden.