“Groningen moet naar de top qua klimaatadaptatie”

nieuws

D66 wil dat Groningen koploper wordt in klimaatadaptatie. Zeker nu het VN-instituut voor klimaatadaptatie naar de stad komt.

D66-raadslid Tom Rustebiel zegt: ‘We hebben via een motie al om meer groen gevraagd, onder meer om hitte, water en CO2 te absorberen. Dat wordt in de begroting nog niet helemaal concreet gemaakt, terwijl we met de komst van het VN-instituut nog beter en meer hét voorbeeld kunnen geven.’ Al in april nam de gemeenteraad een motie van D66 aan met een oproep om het stedelijk groen te versterken, zoals in de openbare ruimte, en met groene gevels en groene daken.

Volgens Rustebiel zijn nog veel grote, versteende oppervlaktes in de stad. Groen inzetten voor duurzaamheidsdoeleinden past uitstekend bij de inspanningen die de gemeente al doet, aldus het D66 raadslid.