Gemeente zoekt locatie voor Skaeve Huse

De gemeente gaat uitzoeken waar in de stad mensen kunnen wonen die grote moeite hebben om zich aan te passen aan normale woonregels. Maatschappelijke instanties en de politie worden vaak met deze mensen geconfronteerd.

Een oplossing voor deze bijzondere groep is Skaeve Huse. Zorgaanbieders hebben de gemeente gevraagd of dat hier ook mogelijk is. Skeve Huse, Deens voor rare huizen, is een bijzonder woonconcept. Het is een simpele eenpersoons woonunit met eigen keuken en sanitair.

De doelgroep bestaat meestal uit alleenstaande mannen die drank- en drugsverslaafd zijn en psychiatrische problemen hebben.
Door hen buiten een woonwijk te huisvesten blijft de overlast beperkt. De bewoners krijgen begeleiding en er is een beheerder in de buurt. Het gaat in Groningen om een kleine dertig personen.