FNV: Stadsbestuur in gebreke bij thuiszorg

nieuws

De FNV stelt het stadsbestuur in gebreke. Beide partijen liggen al langere tijd met elkaar overhoop. De vakbond wil namens haar leden openbaarheid van de verslagen van de zogenoemde keukentafelgesprekken en de gemeente weigert dat.

Op die verslagen zijn de herindicaties voor huishoudelijke zorg uit 2015 gebaseerd. De gemeente heeft in dat jaar met de invoering van de WMO bijna alle cliënten standaard op 2,5 uur thuiszorg gezet. Sommige ervan zijn later weer teruggedraaid.

Volgens de FNV moeten er verslagen van keukentafelgesprekken zijn die de cliënten zelf mogen inzien. Omdat de wethouder weigert de verslagen te geven, twijfelt de FNV inmiddels zeer aan het bestaan ervan. Als de verslagen er niet zijn, heeft de gemeente onwettig gehandeld en moeten de indicaties opnieuw plaatsvinden.

Deel dit artikel: