Weer fruit voor dak- en thuislozen Open Hof

De dagopvang voor dak- en thuislozen Open Hof aan de Spilsluizen heeft sinds vrijdag weer dagelijks fruit voor de bezoekers. De stichting Straatwijs heeft door middel van een crowdfundingactie geld bij elkaar gekregen om voor minimaal een half jaar dak- en thuislozen van fruit te voorzien.

“Toen we in juli begonnen met de actie “Straatwens – Daklozen in Groningen wensen fruit” kwam er al snel een groot bedrag binnen van een oudere dame. Daarna ging het snel. We hebben nu een bedrag van net onder de duizend euro bij elkaar. De Open Hof heeft het geld in beheer zodat ze zelf met een leverancier afspraken kunnen maken”, aldus Eline Tuinman van Straatwijs.

“Fruit voor daklozen, zoals ik tot voor kort ook was, schiet er bijna altijd bij in. Het is hartstikke goed dat er nu weer bananen, appels en mandarijnen in de Open Hof zijn”, zegt Martijn, die sinds kort weer een dak boven zijn hoofd heeft. Hij komt vrijdag als bezoeker bij de Open Hof.

De nieuwste Straatwens van de stichting Straatwijs is “Help mee: Daklozen met kerst naar de kapper!“.