Schietincident leidt tot brieven schooldirecties

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De rectors van het Praedinius Gymnasium en het Werkman Stadslyceum hebben de ouders en verzorgers van hun leerlingen een brief gestuurd naar aanleiding van een incident in de Nieuwe Sint Janssstraat.

Drie minderjarige jongens hebben dinsdagmiddag hebben met een luchtdrukgeweer vanuit een zolderraam op voorbijgangers geschoten. Tien personen zijn hierbij lichtgewond geraakt, waaronder een aantal leerlingen van beide scholen. Ze zijn erg geschrokken, maar gingen woensdag gewoon naar school.

De rectors hebben contact gehad met de politie. Die geeft aan dat het om een incident gaat. De rectors willen daarom benadrukken dat er geen sprake is van een onveilige situatie bij hun scholen. Als ouders dat willen, kunnen zij in gesprek gaan met de schooldirectie.