Martini Borstcentrum onderzocht 3.700 vrouwen

nieuws

Het Martini Borstcentrum bestaat nu één jaar. In het centrum kwamen het afgelopen jaar 3.700 mensen bij wie de kans bestaat dat ze borstkanker hebben. Bij 9 procent van hen was dat inderdaad het geval.

Het Borstcentrum van het Martini Ziekenhuis werkt met een nieuwe werkwijze, waarin de huisarts een belangrijke rol speelt. Als een vrouw iets voelt in haar borst dat zij niet vertrouwt, beoordeelt de huisarts welke onderzoeken nodig zijn op het borstcentrum. In ongeveer 95 procent van de gevallen worden de vrouwen gerustgesteld en horen zij de uitslag van hun eigen huisarts. Bij de overige 5 procent is aanvullend onderzoek nodig.

De vrouwen bij wie daadwerkelijk borstkanker is geconstateerd, worden aansluitend in het Martini Ziekenhuis behandeld. Andere ziekenhuizen in de regio hebben al aangegeven geïnteresseerd te zijn in deze manier van werken.