Kom uit de kast

Vandaag is het Coming-Outdag. Op deze dag worden mensen wereldwijd opgeroepen om openlijk uit te komen voor hun seksuele voorkeur. In Groningen wordt ter gelegenheid van deze dag de regenboogvlag uit gehangen aan de Martinitoren. 

Sinds 2009 wordt de Coming-Outdag ook in Nederland gevierd, tijdens deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor de acceptatie van LHBT’ers. Om aandacht te vragen voor het bestaan van de dag organiseert het COC landelijk veel campagnes, waaronder ook in Groningen. Hier is de regenboogvlak weer in de top van de Martinitoren gehesen.

Het COC Groningen-Drenthe heeft een heuse regenboogweek georganiseerd. Tijdens deze week zijn er veel acties, lezingen en campagnes die de sociale acceptatie van homoseksualiteit dient te bevorderen. In Drenthe wordt onder andere een lezing gehouden over homoseksualiteit binnen de islam.

In Groningen is men over het positief over de sociale acceptatie van de LHBT’ers. In de gehele provincie schijnt men over het algemeen een positieve houding te hebben als het gaat om het hebben van een andere seksuele voorkeur.