ISO blij met mogelijk stoppen selectie masterstudies

Het Interstedelijk Studenten Overleg heeft blij gereageerd op het persbericht van D66, de partij heeft gemeld dat de selectie voor masterstudies aan banden wordt gelegd in het concept-regeerakkoord. 

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is blij om te horen dat de nieuwe regeringspartijen aandacht hebben voor de toegankelijkheid van het stelsel. De studentenorganisatie is wel erg benieuwd naar de invulling van deze plannen, omdat uit de tekst van het regeerakkoord niet direct blijkt dat er minder geselecteerd gaat worden.

Het ISO strijdt al jaren tegen selectie vanuit de overtuiging dat iedereen die dat wil en kan moet kunnen studeren in het hoger onderwijs. ISO-voorzitter Rhea van der Dong: “Iedere student die dat wil en kan zou een studie aan een hogeschool of universiteit moeten kunnen volgen. Selectie aan de poort zorgt voor sommige studenten voor te hoge hordes, drempels en hindernissen. Hopelijk kloppen de woorden van D66 en wordt dit de komende jaren aan banden gelegd.”