Driemaal per dag naar Londen vanaf Eelde

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Vanaf april 2018 wordt de vliegverbinding tussen Groningen en Londen flink uitgebreid. Flybe gaat op werkdagen drie keer per dag vanaf Groningen Airport Eelde naar London Southend Airport vliegen.

Op zaterdag zijn er twee vluchten en op zondag één. Het toestel start en eindigt elke dag de vluchten op Eelde. Marco van de Kreeke, directeur van Groningen Airport Eelde, zegt: “Voor reizigers uit Noord-Nederland is het nu mogelijk om thuis te ontbijten, ’s middags aan te schuiven bij een vergadering en ’s avonds voor het eten weer thuis te zijn.” De reiziger kan straks vooraf online inchecken en hoeft slechts 40 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Volgens Flybe is er een grote vraag naar de verbinding en wordt daar met deze uitbreiding aan voldaan. Vanaf London Southend Airport brengt de trein de reiziger in 50 minuten in hartje Londen.

Deel dit artikel:

 1. Wonderlijk hoe weer alles kan op Eelde nu er veel subsidie (Het een ‘investering’ noemen sluit niet uit dat het subsidie is) binnengeharkt moet worden. Hoe snel zullen dit soort vluchten weer verdwijnen als die zak met geld eenmaal geheel binnen is?
  Dit soort pretvliegerij lijkt me een goede reden voor Groen Links om juist niet akkoord te gaan met de 12.5 miljoen euro. Hoe past dit in duurzaam beleid? Of in de oproep tot het inperken van de CO2 uitstoot? Ook D66 mag zich nog eens goed achter oren krabben of hun stoere taal op het gebied van duurzaamheid nog serieus te beschouwen is. En de PVDA het zelfde verhaal. Hou dan ook maar op met je zielige pogingen om een ‘groen’ imago te behouden.

  1. Beste Erik

   Wonderlijk dat je er negatief over kunt zijn. Het is een goede ontwikkeling voor de regio en Eelde zelf. Eelde doet wel degelijk aan groen kijk het zonnepark dat er komt midden op Eelde. En daarbij is de subsidie van de provincie en gemeentes nog niet eens binnen. Dit is gewoon goed voor de regio en hoop dat er meer van dit nieuws over Eelde komt

   1. Beste Kevin…
    Wonderlijk dat je het verschil niet kent tussen rake kritiek en negativiteit. Ik ben niet diegene paniek zaait over het broeikaseffect en andere milieuproblematiek. Hoe negatief is het dan wel niet om vervolgens een van de echte onnodige milieuvervuilers te negeren en er zelfs extra geld in te stoppen.
    Er is nauwelijks ontwikkeling door het vliegveld Eelde… Zelfs niet na de peperdure baanverlenging. Ga er eens kijken zou ik zeggen. En nu moet er dus al weer geld bij. En als je m’n verhaal goed leest roep ik toch vooral oproep tot consequent zijn in duurzaam beleid en niet zoals hier dreigt bij sommige partijen even de andere kant op gaan kijken. Waar is nu hun negativiteit gebleven?
    Voor duurzaam beleid is geloofwaardigheid nodig en dat wordt hier te grabbel gegooid door maar geld te blijven pompen in een zeer milieuonvriendelijke bezigheden. Helemaal als die financieel onrendabel zijn. Hou dan op bij die partijen om drama over het milieu te schoppen. Waar is dat dan nog voor nodig?

 2. En wat denk je dat het kost om van Southend naar London te komen ?
  En dan nog die overstapperij overal…. En slepen met je koffers.
  Ja, ook voor die genoemde vergadering. Want je wilt toch iets laten
  zien op zo’n vergadering ?
  Nou, kun je bijna makkelijker met de auto.

  1. Klets toch niet zo slap. Ben je er ooit geweest? Van Southend ben je binnen het uur met de trein en de Tube in hartje Londen. Kom die plastic tuinstoel toch eens uit en ontdek de wereld buiten de Oosterparkwijk.

 3. Denk jij dat de Groen Link(s) aanhangers allemaal met de fiets op vakantie gaan? Roepen om beperking van CO2 uitstoot maar zelf ook met het vliegtuig op vakantie gaan, of zoals voormalig parteichef Femke Halsema, met het vliegtuig de halve wereld rondvloog om een politiek correct programma te kunnen gaan maken.

  De enige wijze om werkelijk CO2 uitstoot te gaan beperken bereik je door het aantal inwoners in dit land en op deze wereld te gaan inperken.

  1. Uiteraard mogen GroenLinksers niet met het vliegtuig en niet autorijden volgen middenweg van de milieupolitie op zijn stinkbootjes en in zijn stinkdieseltjes. GA NAAR EELDE EN HAAL ZE UIT DE RIJ O RECHTVAARDIGE ALWETER! Ondertussen wel wegenbelasting voor fietsers invoeren uiteraard. ZAL ZE LEREN DIE ECONOMISCH ONRENDABELEN.

 4. Als je werkelijk achter Groen Link(s) staat, ga je niet voor je plezier/vakantie met het vliegtuig, want net zoals jij zelf drommels goed beseft, veroorzaak je daardoor en mee onnodig veel CO2 uitstoot. Daar kun je als lid van Groen Link(s) toch nooit achterstaan?
  Stinkboten, tsja, het is maar hoe je het bekijkt. Ik vaar met een inboordmotor v.v. katalysatoren dus niet met een stinkende en rokende 2-takt buitenboordmotor. Ik verstook hooguit 1200 liter benzine per jaar. Ik rij inderdaad een diesel, zowel zakelijk als prive, maar beide wel v.v. Euro 6 motoren welke bijna zuivere lucht uitstoten.

  Wegenbelasting voor fietsers vind ik zo gek nog niet, stel dat fietsers een euro per week gaan bijdragen aan het onderhoud en beheer van huidige fietspaden en nieuw aan te leggen z.g. fietssnelwegen, wie kan daar nu op tegen zijn? Iets met solidariteitsbeginsel…..

  Als automobilist betalen wij toch ook zelf onze wegen, sterker nog, het overgrote deel verdwijnt in de staatskas post algemene middelen i.p.v. dat dit aan wegenonderhoud en aanleg van nieuwe wegen wordt besteed.

  Steek daar nu dan ook eens een deel van in bijvoorbeeld vliegveld Eelde, eventueel om de baan te gaan verlengen naar 3500 meter zodat deze daadwerkelijk gebruikt kan gaan worden voor vrachtvliegtuigen en grote chartervliegtuigen.

  En Marcus, ik heb het al vaker geschreven, probeer eens in de realiteit te gaan leven en neem eens wat meer afstand van het beperkte kringetje waarin jij je nu begeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *