Roze hoekpand Grote Markt binnen zes week weg

Sinds maandag is aannemersbedrijf Plegt-Vos begonnen met de sloop van het roze pand aan de Grote Markt. Binnen zes week dient het gehele gebied klaar te zijn voor de bouw van Merckt. 

Het pand had eigenlijk al in april gesloopt moeten worden, maar dit zou de veiligheid van de gebouwen in de omgeving niet garanderen. Tevens dienden er nog asbestpanelen uit het uit 1958 daterende pand verwijderd te worden. Eind oktober dient het gehele terrein leeg te zijn.

Het aannemersbedrijf heeft aangegeven dat zij ‘slopen op een postzegel’. Dit heeft te maken met de delicate manier van slopen, dit is nodig omdat het pand midden in de binnenstad staat. Een snelle sloop zou de verkeersader richting de Grote Markt teveel belemmeren, daarom wordt het gebouw per etage afgebroken.

In November zal men direct beginnen met de bouw van het nieuwbouwpand ‘Merckt’, dit pand zal in 2019 gelijktijdig met het Groninger Forum opgeleverd moeten worden. Merckt zal een etage hoger zijn dan het roze pand, op het dak komt een heuse rooftopbar. Van de 18 appartementen die het gebouw heeft, zijn er nog drie beschikbaar. De prijzen van de appartementen variëren tussen de 4,5 en 8,5 ton.