JOVD: laat verplichte colleges vervallen

nieuws

De RuG moet studenten meer eigen verantwoordelijkheid geven. Dat is de manier van de JOVD om studenten minder stress te bezorgen. Een op de drie studenten heeft las van stress zeggen de JOVDérs.

De verplichte colleges moeten vervallen, studenten kunnen zelf bepalen of zij een college bijwonen. Zo ontplooi je ook eigen verantwoordelijkheid. Een student aan de universiteit heeft genoeg verantwoordelijkheid om eigen keuzes te maken. Door de aanwezigheidsplicht raken studenten gestrest.  Werkgevers verwachten dat studenten zich ook nog inzetten voor een verenging en werkervaring opdoen. Door de aanwezigheidsplicht nemen studenten te veel hooi op hun vork wat zich uit in stress, stellen de JOVDérs. Alle colleges moeten altijd online aangeboden worden, zo kunnen studenten zelf hun tijd indelen. Deze online colleges zorgen ervoor dat studenten overal colleges kunnen volgen. De stressfactor om iedere dag naar de universiteit te komen valt hierdoor weg denkt de JOCD.

Betalen per studiepunt maakt het mogelijk voor studenten om een gedeelte van de vakken te volgen. Studenten die naast hun studie andere activiteiten ondernemen of langdurig ziek zijn hoeven dan niet het volledige collegegeld te betalen voor vakken die niet gevolgd worden. Hierdoor wordt de druk op studenten minder met als gevolg is dat de keuzevrijheid en de ontplooiing van de student centraal staat. Op die manier wordt voorkomen dat de student in zijn studietijd aan het werk is om zijn studie te betalen en daardoor tentamens niet gehaald worden.

Deel dit artikel:

 1. Wellicht zou je aankomende studenten eerst gronindig moeten gaan testen of zij überhaupt de druk van het studeren wel aankunnen? Niet enkel het niveau van de opleidingen is de afgelopen jaren sterk gedaald, ook de gemiddelde studerende blijkt niet meer de kennis van een vwo`er uit de jaren 80 te bezitten.

  Misschien is de druk van buitenaf voor veel studenten al te groot, laat staan dat deze zich gedurende hun studie staande kunnen houden.

  1. Huidige VWO-6’er zou het in test afleggen tegen een HBS-4’er.

   Komt doordat kennisoverdracht niet meer centraal staat op scholen en universiteit. Cultuurmarxistisch activisme, daar is het de linkmiegels die het onderwijs en de wetenschap geïnfiltreerd zijn om te doen.

   Ken iemand die zich als geschiedenisstudent, aan het begin van deze eeuw, in een wetenschappelijk stuk tegen de toetreding van Roemenië en Bulgarije keerde.
   De hoogleraar vond het inhoudelijk zeer goed (argumentatie), maar vond het een mening die niet op RUG thuishoorde, en daarom kreeg hij een zes in plaats van een acht of negen. Door zijn links fascistische studiegenoten werd hij, vanwege zijn conclusie dat de twee landen nog lang niet klaar waren voor toetreding, bijkans gevierendeeld.

   Stop de zieke brainwashing van Nederlandse kinderen. Sloop het partijkartel, het mediamarktel en “wetenschap”-kartel.

   1. Alweer een kopietje van een mening van Baudet.
    Alles wat je niet bevalt een vorm van cultuurmarxisme noemen is een erg goedkoop discussietrucje waar geen VWO’er intrapt.

 2. Verplichte college’s zijn hard nodig om de eerste jaars uitval binnen de perken te houden. Studenten hebben wat verplichtingen en beperkingen nodig als ze net op kamers zijn en vrij van hun ouders. Na de eerste twee jaar kun je verwachten dat studenten zelf hun verantwoordelijkheid nemen. De stress komt meer door alle nevenactiviteiten waardoor de extra afleiding zoals het aanwezig moeten zijn bij colleges als een afleiding wordt gezien.

 3. In de jaren 80 hield men al rekening bij de RuG met een uitval van 20% zo rond de kerstdagen. Ook veelal wegens een studie, dat dit niet hetgeen was, wat men op voorhand ervan had verwacht.

  Sinds de VVD aan de macht is, is Nederland in een ravijn gestort. Vooral kinderen uit armoedegezinnen wordt het studeren door het leenstelsel belet als referentiekader. De puinhopen van de VVD, maar het begrotingstekort is een feest aldus de VVD.

 4. Als je alles makkelijker gaat maken dan is het papiertje straks niks meer waard. Naar mijn idee is het papiertje de laatste ongeveer 10 jaar al 1 niveau minder waard bij werkgevers. Uni=HBO en HBO=MBO etc.

  Niet iedereen hoeft of kan studeren.

  Rubberen stoeptegelgeneratie.

 5. Opvallend is dat vooral degenen die de gebouwen van de universiteit uitsluitend van de buitenkant hebben bekeken een mening ventileren over het hoger onderwijs.

 6. Ik had na 6 jaar VWO wel voldoende aan kennis opgebouwd om zonder al te veel stress een studie aan de RUG te kunnen voltooien en durf mede daardoor een oordeel te vellen over de trieste staat van het hedendaags voorbereidend onderwijs/ de gemiddelde leerling. Over de leerlingen aan de Hanzehogedroomfabriek kan ik geen oordeel vellen, als zal de appel ook daar niet veel verder van de leerboom vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *