JOVD: laat verplichte colleges vervallen

nieuws

De RuG moet studenten meer eigen verantwoordelijkheid geven. Dat is de manier van de JOVD om studenten minder stress te bezorgen. Een op de drie studenten heeft las van stress zeggen de JOVDérs.

De verplichte colleges moeten vervallen, studenten kunnen zelf bepalen of zij een college bijwonen. Zo ontplooi je ook eigen verantwoordelijkheid. Een student aan de universiteit heeft genoeg verantwoordelijkheid om eigen keuzes te maken. Door de aanwezigheidsplicht raken studenten gestrest.  Werkgevers verwachten dat studenten zich ook nog inzetten voor een verenging en werkervaring opdoen. Door de aanwezigheidsplicht nemen studenten te veel hooi op hun vork wat zich uit in stress, stellen de JOVDérs. Alle colleges moeten altijd online aangeboden worden, zo kunnen studenten zelf hun tijd indelen. Deze online colleges zorgen ervoor dat studenten overal colleges kunnen volgen. De stressfactor om iedere dag naar de universiteit te komen valt hierdoor weg denkt de JOCD.

Betalen per studiepunt maakt het mogelijk voor studenten om een gedeelte van de vakken te volgen. Studenten die naast hun studie andere activiteiten ondernemen of langdurig ziek zijn hoeven dan niet het volledige collegegeld te betalen voor vakken die niet gevolgd worden. Hierdoor wordt de druk op studenten minder met als gevolg is dat de keuzevrijheid en de ontplooiing van de student centraal staat. Op die manier wordt voorkomen dat de student in zijn studietijd aan het werk is om zijn studie te betalen en daardoor tentamens niet gehaald worden.

Deel dit artikel: