Jonge educatieve uitgeverij groeit als kool

Drie jaar geleden begonnen ze vanuit de woonkamer van een woning in Haren. Nu staan ze op het punt om te verhuizen naar een kantoorgebouw aan de Ubbo Emmiussingel: educatieve uitgeverij Staal & Roeland.

Donald Staal en Elout Roeland hebben jarenlang in het onderwijs gewerkt en stapten op een gegeven moment over naar een uitgeverij voor les- en studiemateriaal. In 2013 besloten ze om voor zichzelf te beginnen. “Het begon met een lesmethode voor Latijn”, vertelt Elout Roeland. “Een ontzettend spannende periode. Je hebt een vast contract aan de kant gegooid en gaat iets nieuws beginnen waarvan je niet weet hoe het afloopt.”

De methode werd goed ontvangen. Verschillende scholen gingen er direct gebruik van maken. “Na Latijn kwam al snel het idee om een methode voor Grieks uit te brengen, en de afgelopen twee jaren zijn daar methoden voor Kunst en Nederlands bijgekomen.” Het zorgt voor veel werk en daarom heeft Staal & Roeland besloten om de handen ineen te slaan met uitgeverij Boom uit Meppel. “Wat ons uniek maakt is dat we mooie producten willen maken. Over iedere komma en letter is nagedacht. Daarnaast vinden we ook dat het er mooi en goed uit moet zien. We willen dat leerlingen maar ook docenten er plezier aan beleven.”

Hoe de toekomst er uit ziet? “We hopen de komende jaren nog veel meer lesmethoden uit te gaan brengen.” Meer informatie is te vinden op de website van de uitgeverij.