“Erg jammer dat onze reis naar Londen is gecancelled”

Teleurgesteld zitten ze maandag in de klas: de Havo 4-leerlingen van het Kamerlingh Onnes aan de Eikenlaan. “In plaats van wandelen over de Tower Bridge moeten we nu gewoon lessen volgen.”

Eigenlijk was het de bedoeling dat de zeventig leerlingen zondag zouden vertrekken voor een studiereis naar de Britse hoofdstad. “Afgelopen vrijdag tijdens de eerste pauze kregen we in de gaten dat er een aanslag was geweest in een metro”, vertelt teamleider Erica Mansholt van de school. “Toen hadden we nog niet de gedachte om de reis af te gelasten.”

Toen echter ‘s avonds bekend werd gemaakt dat het dreigingsniveau was verhoogd, en er bij de docenten mailtjes en appjes binnenkwamen van verontruste ouders werd zaterdag besloten om de reis te cancellen. “Je loopt met een groep van zeventig man door de stad. Je voelt je dan echt niet op je gemak. Omwille van de veiligheid hebben we besloten om daarom de reis uit te stellen.”

“Ik hoorde het zaterdagavond”, vertelt Havist Julian Kaper. “Ik was erg teleurgesteld, ook omdat we ons erg goed voorbereid hebben voor deze reis.” Toch snapt hij het besluit van de school ook wel weer, al hoopt hij wel dat er een vervangende reis komt. “Voor deze reis hebben we driehonderd euro per persoon moeten betalen. Dat geld is naar het schijnt allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen.” Of er een vervanging komt is nog onzeker. “Daar gaat met de directie en schoolleiding over gesproken worden hoe we dat aan gaan pakken.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *