Burgercomité Haren start petitie tegen herindeling met Groningen

nieuws
Foto: Google Streetview

Burgercomité Haren is samen met Het Burgerinitiatief Noordelijke Hondsrug een petitie gestart tegen de herindeling met de gemeente Groningen.

In de petitie wordt de Tweede Kamer verzocht om niet in te stemmen met de herindeling van de gemeente Haren met Groningen. In het geval Haren onderdeel moet zijn van een grotere gemeente zou de variant met de gemeente Tynaarlo de beste oplossing zijn.

Naast de online petitie gaan er ook handtekeninglijsten rond. De verwachting is dat de Tweede Kamer in het najaar de herindeling bespreekt.

Deel dit artikel:

  1. Het Harener politbureau heeft ook een propagandafilmpje op youtube gezet. met oogkleppen op regerend. Dit toont alleen maar aan dat het een goede zaak is de gemeente Haren op te heffen.

  2. Houdt het in die kak gemeente nu nooit op? Hoe lang gaat dit gedoe nu verder? Hebben ze daar niets anders om handen, dan elke keer weer door te zeiken? En wat kost dat? DIRECT bij Groningen voegen!

  3. Ik als stadjer vind het wel een goed idee om Haren niet toe te voegen. Ik bedoel financieel gezien is die gemeente helemaal niet gezond. Het mag nog wel te boek staan als een gemeente met mooie huizen en vermogende inwoners maar er is een enorme schaduwzijde (het arme deel dus) aan Haren die je niet ziet als je er normaal doorheen fietst of rijdt. Kortom naar mijn mening is het helemaal geen verbetering om Haren toe te voegen aan de gemeente Groningen.

    Misschien wel voor de burgemeesters en wethouders/gemeenteraadsleden die salaris krijgen per inwoneraantal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *