Amateurclubs weer massaal aan de bak, slechts één degradant

sport
Foto Andor Heij: PKC'83 - Drachtster Boys

Dit weekeinde start het amateurvoetbal vanaf de eerste klasse en lager in competitieverband. Er zijn enkele zaken veranderd door de KNVB. Zo degradeert er vanaf de eerste klasse nog maar één club in plaats van twee.

Dat komt omdat de competitie drie weken later begint dan voorgaande jaren en daarom pas eind mei stopt. Door één club te laten degraderen en twee teams nacompetitie te laten spelen zijn die nacompetities eerder afgelopen, aldus de KNVB. Half juni moet alles gespeeld zijn. De latere start van de competities is overigens op verzoek van de clubs zelf. Veel spelers misten een deel van de voorbereiding, omdat zij nog op vakantie waren.

De eerste klasse op zaterdag lijkt op voorhand de meest interessante klasse voor de stad met veel derby’s. In 1E spelen Oranje Nassau, PKC’83 en VV Groningen. En uit de directe omgeving Gorecht (Haren), Winsum en VEV’67 (Leek). Op zondag is het Groninger aandeel met GRC en WVV uit Winschoten beduidend minder.

De afgelopen weken is al wel gestreden in de poulefase van de districtsbeker. Van de eersteklassers gingen Oranje Nassau, PKC’83 en VV Groningen door naar de knock-outfase. GRC Groningen haalde het niet mede dankzij tweedeklasser Stadspark, dat wel door ging.