Vijfde Mollematocht een groot succes

nieuws

Zondagmiddag werd op de Grote Markt Tourheld Bauke Mollema door zijn fans ontvangen. Dit gebeurde in verband met de vijfde Mollematocht. Deze amateurtocht biedt wielerrecreanten de mogelijkheid om in de voetsporen van Mollema te treden.

Dit was de eerste keer dat de tocht begon en eindige op de Grote Markt. De meer dan 2000 deelnemers konden kiezen uit een traject van 65, 110 of 165 kilometer. Na afloop van de tocht bleven veel deelnemers in de stad om Bauke Mollema te eren, er waren meerdere mensen uit verschillende windstreken naar Groningen gekomen. Een aantal deelnemers zijn speciaal vanuit Frankrijk naar het hoge noorden gekomen.

Voordat de deelnemers een medaille ontvingen en er nagezeten kon worden, moesten zij eerst 65, 110 of 165 km afleggen door het trainingsgebied van Bauke Mollema. Deze toch gaat o.a. langs Nationaal Park Lauwersmeer en Zuidhorn, hier groeide de topsporter op. Na de tocht begon het feest op de Grote Markt. Bauke ontving hier felicitaties van o.a. wethouder Ton Schroor voor zijn prestaties in Frankrijk. Voor het goede doel Fiets voor een Huis werd een cheque van 2.600 euro uitgereikt.

Aanstaande dinsdag fiets Mollema mee met de wielertocht ‘de Gouden Pijl’ in Emmen. Volgend jaar kan men een zesde editie van de Mollematocht verwachten.

Deel dit artikel: