Start Zomerkermis trekt veel bezoekers

Rijendik stonden ze dinsdagmiddag te wachten voor de kermisattracties op de Grote Markt. Om klokslag 14.00 uur ging de kermis open en het eerste half uur waren de ritjes gratis.

“Vorig jaar stonden we met de kermis op de Ossenmarkt”, vertelt Gwendolyn Spelbrink van de organisatie. “De Koninklijke Vereniging Voor Volksvermaken had besloten om de paardenkeuring op Groningens Ontzet op de Grote Markt te houden waardoor wij moesten verhuizen. Daar waren de kermisexploitanten niet blij mee omdat ze een slechte omzet draaiden, maar ook de Stadjers hebben door middel van brieven en berichten laten weten dat de kermis op de Grote Markt hoort. Daar hebben ze gelukkig gehoor aan gegeven.”

“Wij zijn uit Beijum komen fietsen”, vertelt een meisje die samen met een vriendin op de trap van een attractie zit te wachten tot het 14.00 uur is. “We hoorden gisteravond van de actie en we besloten direct om naar de kermis te gaan, want als iets gratis is dan wil je er gewoon bij zijn.” Ook een jongen die staat te wachten is enthousiast. “Ik wil daar zo direct in”, wijst hij enthousiast. “Die attractie gaat wel zestig kilometer per uur.”

De zomerkermis duurt tot en met volgende week maandag en is iedere dag vanaf het middaguur tot en met middernacht geopend.