“Primark moet misstanden binnen drie maanden oplossen”

nieuws
Primark

Winkelketen Primark krijgt van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid drie maanden de tijd om te voldoen aan alle wettelijke voorschriften op de werkvloer.

Primark kwam eerder dit jaar negatief in het nieuws omdat werknemers massaal klaagden over de slechte werkomstandigheden. Veel medewerkers, onder meer van de Primark in Groningen, klaagden bij vakbond FNV onder meer over te hoge werkdruk en respectloze behandeling door de leiding. De bond vroeg vervolgens de Inspectie om een onderzoek in te stellen. De keten beloofde beterschap, maar heeft nog niet aan alle voorwaarden voldaan.

De Inspectie bevestigt dat het onaangekondigd onderzoek heeft uitgevoerd bij acht filialen. Volgens de FNV kwam de inspectie dezelfde misstanden tegen als de bond. Leidinggevenden zouden zich onvoldoende bewust zijn van de werkdruk en wat er moet gebeuren om die te verlichten. Ook de manier waarop Primark omgaat met ziektemeldingen schoot tekort.