Kasteel verrijst in De Wijert: “Alleen de heer is nog niet thuis”

Druk gewerkt wordt er deze dagen in De Wijert. Op de hoek van de Van Lenneplaan met de Van Iddekingeweg verrijzen diverse kastelen.

“Wat je doet is eerst een emmer met zand en een beetje water vullen”, vertelt Redjinio. “Die kieper je vervolgens om waarna je alles nog een paar keer herhaald net zo lang tot je bouwwerk hoog genoeg is om er echt een kasteel van te maken.” Redjinio is één van de ongeveer twintig kinderen die dinsdag aan het werk zijn op een zandbult. Die bult is een initiatief van het WIJ-team.

“Drie weken geleden hadden we een vergadering waarin het thema armoede besproken werd”, zegt buurtwerker Janet Postema. “Daaruit bleek dat er in de wijk best veel gezinnen zijn die het niet zo breed hebben en niet op vakantie kunnen. Toen is het idee ontstaan om in de wijk leuke projecten te ontwikkelen om hen toch een geweldige vakantie te laten beleven. De zandbult is daar een voorbeeld van en het is super om te zien dat er al zoveel belangstelling is.”

De zandbult blijft in ieder geval twee weken liggen. Mocht het project een groot succes worden dan overweegt men om het bouwen in het zand langer aan te bieden. “Die twee weken heb ik ook wel nodig”, zegt één van de kinderen. “Ik moet nog heel veel raampjes en deuren maken, want zoals het nu is kan er nog niemand wonen.”