Groningen in de ban van Bommen Berend

Vandaag stond Groningen volledig in het teken van het Gronings Ontzet, oftewel Bommen Berend. Met tal van activiteiten in de binnenstad, hoeft niemand zich te vervelen.

Sinds afgelopen dinsdag tot en met vanavond is de Grote Markt het toneel van de jaarlijkse Bommen Berend kermis. Aan de Hooge der A vonden de traditionele drakenbootraces plaats én was er een grote boeken- en platenmarkt waar de verzamelaar op zoek kon naar dat ene pareltje.

Ook voor de allerkleinste Groningers was het dit jaar weer een groot feest. Op de Reitemakersrijge stonden onder andere een kippenvangspel, 2 springkussens en een kindertheater. Ook kon je je eigen smoothie maken.
Aan de Kleine der A kon er op speelse wijze kennis worden gemaakt met IT-zaken en op de Vismarkt kon er met een mini-drone gevlogen worden.

De festiviteiten in de stad gaan nog tot vanavond laat door, met onder andere een bandchallenge op het Waagplein, een concert van het Harmonieorkest aan de Westerhaven, de Rabenhaupt Taptoe op de Vismarkt en als klap op de vuurpijl de grote vuurwerkshow aan de Zuiderhaven.