Café de Witte Raaf in de Akerkstraat gaat weer open

nieuws
Foto's: Erick Bakker

Het roemruchte bruine café de Witte Raaf gaat per 1 september weer open. De nieuwe uitbater is Erik Verschragen die het unieke interieur van het café, dat vlakbij Der A-kerk ligt, helemaal intact laat.

Op deze zondagmiddag zijn werklui druk bezig met het renoveren van de toiletten. Overal in het café ligt gereedschap en klinkt muziek. In tegenstelling tot de vorige uitbater, Frans van Donderen die nooit muziek draaide, wil Verschragen dat straks wel gaan doen: “Het café moet zijn oorspronkelijke uitstraling behouden. Moet je kijken naar deze prachtige bar en de originele zijwanden, dat is toch mooi? En straks laten we inderdaad muziek horen”.

Vanaf 1 september is de Witte Raaf vanaf ’s middags twee uur tot na twaalf uur ’s nachts open. Erik Verschragen is een ervaren barman en dit is zijn eerste eigen café. Hij heeft vroeger bij OOG radio ook een eigen programma gehad. “Dat was een mooi programma met alleen maar Hollandse hits, OOG Nationaal. En dat is zo’n beetje de muziek die we hier straks ook draaien”, vertelt hij.

Pandeigenaar Harry Roggen van HR Vastgoed hoefde niet lang te twijfelen of hij de Witte Raaf weer als café in de verhuur zou doen. “Hierboven hebben we appartementen en studio’s gemaakt maar dit café wilde ik behouden voor de stad. Het is zo’n mooie nostalgische zaak. De opening is als alles goed verloopt op 1 september. Met live muziek van Jannes”, zegt hij lachend. Of dat laatste ook echt waar is laat hij in het midden.