Ajax maatje te groot voor FC Groningen

sport

FC Groningen heeft niet kunnen stunten in Amsterdam. De Groningers konden niet echt een stempel drukken op de wedstrijd. Ze gingen met 3-1 onderuit in de Johan Cruijf Arena. 

De wedstrijd opende leuk. In de eerste tien minuten waren er direct een paar kansen over en weer. Voor Te Wierik was de opening van de wedstrijd wat minder, hij pakte na vier minuten al een gele kaart door een harde tackle. Na de vlotte openingsfase was het Ajax die daarna het tempo ging bepalen. Groningen liep voornamelijk achteruit en kwam zelf niet aan voetballen toe. De FC probeerde via counters gevaarlijk te worden, maar dat liep niet zoals gewild.

Na 38 minuten was het voor Hrustic einde wedstrijd. Van Weert verving de jonge Australiër die met wat klachten naar de kant ging. Niet veel later was het Ajax die weer gevaarlijk werd. Ditmaal een voorzet van Ziyech die werd ingekopt door Huntelaar. 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust kwam Ajax sterk uit de kleedkamer. In de 48e minuut was het weer raak. Na een mooie actie verdubbelde Ziyech de score van de Amsterdammers. 2-0. Ook na het tweede doelpunt kon Groningen niet lekker in de wedstrijd komen. Ajax speelde geen bijzonder goede wedstrijd, maar het wilde bij de FC gewoon niet lukken.

In de 73 minuut deed Groningen eindelijk wat terug. Idrissi was in de ploeg gekomen en geeft direct zijn handelsmerk af. De verdediger uitspelen, naar binnen, en de verre hoek zoeken. Een mooie aansluitingstreffer in een niet bijzondere wedstrijd. 2-1.

Toch kon de FC niet doordrukken en na een paar minuten maakte ook Ajax een mooie treffer. Schone schoot de bal in de kruising en liet Padt kansloos. 3-1. Dit was ook de eindstand.

Deel dit artikel:

 1. Jesper Drost? Staat voor alles wat een Groningen supporter niet in groen wit shirt wil zien. Denk dat Drost zijn hartslag vandaag niet boven de 100/minuut is geweest. Wat een slappe dwijl.

  Hans Nijland legt zijn oor wel eens te luisteren bij supporters. Puur voor de vorm. Het zo vaak door supporters geuitte verlangen naar een team vol strijders (zoals ten tijde van Jans met zijn 4-4-2 GTPV), wordt door Nijland en ego-tjes binnen technische staf volledig genegeerd. Hans heeft veel goede dingen gedaan, maar de houdbaarheidsdatum van de beste man is nu echt overschreden.

  Hoop dat Mahi zijn transfer krijgt. Heeft hij verdiend. En aan ongelukkige speler hebben we ook niks. Voor die anderhalf miljoen (andere gaat in tekort) een (hele) snelle verdedigende middenvelder halen.

  Met Veldwijk, Idrissi, Van Weert en Antuna hebben we spitsen genoeg.

  1. Drost, daar zeg je wat. Ik heb nog nooit een goeie wedstrijd van die dwijl gezien. Idrissi voor Drost, da’s sowieso FC’s grootste talent, bleek ook vandaag weer. Bij vlagen vond ik Groningen nog niet eens zo slecht, maar de verschillen zijn duidelijk. Normaliter heeft de FC niks te zoeken in die grafstad. Welke Groninger wel überhaupt, maar da’s weer wat anders. Maar wat betreft de FC, ik denk dat een top acht er wel weer in zit. Ze spelen in ieder geval met een hoop meer strijd dan vorig seizoen. Kennelijk heeft Faber toch om zich heen geluisterd wat men graag ziet in Groningen. De terugkeer van Jans zou er ook wel ‘s mee te maken kunnen hebben.

   1. Bacuna vond ik nog zwakker, die gunde Ziyech een middag zonder directe tegenstander. Niemand bij FCG vond het de moeite waard om in te grijpen.
    Voor de rest heb ik vooral onmachtige spelers gezien die niet beter wisten te doen dan de bal zover mogelijk van eigen doel weg te spelen. Het duo voorin wist daar ook helemaal niets mee te doen.
    Het niveau was treurig.

 2. Heerenveen staat na twee wedstrijden al weer boven de FC….. Het is duidelijk op wie we in het Noorden echt trots kunnen zijn. En op wie niet.

  1. GVAV/FC Groningen is sinds de invoering van het betaalde voetbal een veelvoud van SC Heerenveen kampioen van het Noorden geweest.

   Laatste twee decennia is het stuivertje wisselen geweest. Daarvoor was Heerenveen vooral een grauwe middenmoter in de Eerstedivisie.

  2. Alweer? Da’s anders al even geleden, sietse. Ook vorig jaar was er maar één club de beste van het noorden. De afgelopen acht seizoenen zes keer boven die nepclub, voor jouw informatie. Al was het niet zo, dan zou het me nog een worst zijn geweest, maar wel even de feiten op een rijtje houden, foppe. Als ik Fries was, dan was ik ook met zekerheid voor Cambuur geweest. Heb ik ook niks mee, maar da’s in ieder geval nog een echte volksclub. Dat zal jouw cluppie nooit worden, bouke.

  3. FC Groningen en SC Heerenveen zijn allebei meestal nog net in het linkerrijtje aan te treffen, soms met een uitschietertje omhoog.
   Supporters vinden hun eigen club altijd de mooiste, aardigste, sympathiekste en anderen altijd minder.
   Wanneer je louter naar de resultaten kijkt kun je nauwelijks onderbouwing vinden wanneer je stelt dat de ene club beter presteert dan de andere.

   1. Zomaar een vraagje ey Jack. Als jij flink hebt zitten kleien, ga je dan ook alles rationeel staan uitleggen hoe dat tot stand kwam aan den familie?

  1. Het was een uitwedstrijd. Misschien kan Ajax ons een plezier doen een terug gaan de De Meer :p. Rare Betonbak op de Zuidas. Nee vroeger toen je nog kon staan in de Kuip en PSV maar 1 ring had de oude galgenwaard met wielerbaan er nog was en toen we nog een sjekkie konden roken op Monnikenhuizen, toen was alles beter :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *