Ajax maatje te groot voor FC Groningen

sport

FC Groningen heeft niet kunnen stunten in Amsterdam. De Groningers konden niet echt een stempel drukken op de wedstrijd. Ze gingen met 3-1 onderuit in de Johan Cruijf Arena. 

De wedstrijd opende leuk. In de eerste tien minuten waren er direct een paar kansen over en weer. Voor Te Wierik was de opening van de wedstrijd wat minder, hij pakte na vier minuten al een gele kaart door een harde tackle. Na de vlotte openingsfase was het Ajax die daarna het tempo ging bepalen. Groningen liep voornamelijk achteruit en kwam zelf niet aan voetballen toe. De FC probeerde via counters gevaarlijk te worden, maar dat liep niet zoals gewild.

Na 38 minuten was het voor Hrustic einde wedstrijd. Van Weert verving de jonge Australiër die met wat klachten naar de kant ging. Niet veel later was het Ajax die weer gevaarlijk werd. Ditmaal een voorzet van Ziyech die werd ingekopt door Huntelaar. 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust kwam Ajax sterk uit de kleedkamer. In de 48e minuut was het weer raak. Na een mooie actie verdubbelde Ziyech de score van de Amsterdammers. 2-0. Ook na het tweede doelpunt kon Groningen niet lekker in de wedstrijd komen. Ajax speelde geen bijzonder goede wedstrijd, maar het wilde bij de FC gewoon niet lukken.

In de 73 minuut deed Groningen eindelijk wat terug. Idrissi was in de ploeg gekomen en geeft direct zijn handelsmerk af. De verdediger uitspelen, naar binnen, en de verre hoek zoeken. Een mooie aansluitingstreffer in een niet bijzondere wedstrijd. 2-1.

Toch kon de FC niet doordrukken en na een paar minuten maakte ook Ajax een mooie treffer. Schone schoot de bal in de kruising en liet Padt kansloos. 3-1. Dit was ook de eindstand.