Klussen aan spoor lopen volgens planning

De werkzaamheden aan Esperantokruising en de Helperzoomtunnel verlopen volgens de planning. Dat betekent dat vanaf aanstaande maandagmorgen 4.00 uur de treinen tussen Assen en Groningen en tussen Groningen Veendam en Weener weer gaan rijden.

De werkzaamheden aan de Esperantokruising hadden wel de grootste impact. Daar werd ruimte gemaakt voor kabels en leidingen naast de toekomstige verdiepte bak voor de Ringweg en schroefpalen die moeten voorkomen dat die bak omhoog komt of verzakt. Ook vonden voorbereidingen plaats voor de eventuele fietstunnel. De voorbereidingen voor de Helperzoomtunnel waren vrijdag al goeddeels afgerond.

In november volgt de definitieve aanbesteding en valt de beslissing of er daadwerkelijk een tunnel komt bij de Esperantokruising, of het Europaplein extra aansluitingen krijgt en het Julianaplein groener wordt dan het oorspronkelijke ontwerp.

Deel dit artikel:

    1. Dat heeft ie nooit gezegd. Hij heeft heel netjes politiek correct gezegd (dat moet tegenwoordig anders krijg je van allerlei groeperingen achter je aan die als het moet het tot in de rechtszaal uitspelen en/of je via social media belachelijk maken) dat ALS men gaat besluiten er nog wel een tunnel te leggen dat er in ieder geval al de voorbereidingen hier van worden gedaan. Naar mijn idee mocht het er niet komen is er weinig tot geen schade en mocht men wel besluiten dat die tunnel er gaat komen dan is het minder werk en dus minder oponthoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *