Ultimatum CNV Vakmensen aan Suiker Unie

nieuws
Foto: Erick Bakker

CNV Vakmensen heeft dinsdag een ultimatum gesteld aan Suiker Unie. Reden is het uitblijven van een nieuwe cao voor de 780 werknemers. Het ultimatum loopt af op vrijdag 7 juli.

“Als Suiker Unie niet met een goede cao over de brug komt, komen er acties”, aldus CNV Vakmensen. De vakbonden steggelen al maanden met Suiker Unie over een nieuwe cao. Eind mei presenteerde de directie een eindbod met tal van verslechteringen. De werknemers veegden daar tijdens ledenbijeenkomsten de vloer mee aan. Het gaat om de vestigingen in Hoogkerk, Zwolle, Dinteloord en Roozendaal.

Een heikel punt is de versobering van een regeling die bedoeld is om werknemers vanaf 58 jaar zo lang mogelijk op een gezonde manier aan het werk te houden. In het ultimatum eist CNV Vakmensen een cao met een loonsverhoging van 2,5% per jaar. Ook moet er meer perspectief komen op vast werk voor flexkrachten die zich al jaren inzetten tijdens de bietencampagne.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *