Sipke Ernst en Loek van Wely samen op kop in Nederlands Schaakkampioenschap

sport

De Groninger Sipke Ernst staat na een moeizame remise tegen Van den Doel na de 6e ronde van het Nederlands Kampioenschap nog steeds bovenaan. Ernst kreeg gezelschap van Loek van Wely die na een spannende partij titelverdediger Jorden van Foreest wist te verslaan.

Ernst maakte het zichzelf moeilijk door een slechte pionzet op de 24e zet. Gelukkig voor hem wist Van den Doel niet te profiteren, waardoor de partij in remise eindigde. Ernst heeft nu 4 punten uit 6 partijen.

Jorden van Foreest vocht voor zijn laatste kans om zijn titel te behouden met de zwarte stukken tegen Van Wely.  Het werd een meeslepend duel waar beide spelers kansen misten. In de slotfase ging de 18-jarige Groninger onderuit en wist Van Wely te winnen. Door dit resultaat gaat Van Wely mede aan de leiding met 4 punten uit 6 partijen. Van Foreest heeft geen kans meer met 2,5 punt.

Morgen is de ontknoping in Amsterdam. Het belooft spannend de worden, want de beide koplopers Sipke Ernst en Loek van Wely spelen tegen elkaar, waarbij de Groninger met de witte stukken speelt.

Deel dit artikel: