Marrah van der Heijden (11) is nieuwe Kinderdichter van Groningen

nieuws
Bron foto: Edwin Bakker

De elfjarige Marrah van der Heijden van de Groningse Schoolvereniging is vrijdagavond in een uitverkocht VRIJDAG-theater tot de zesde Kinderdichter van Groningen benoemd. 

Aan de verkiezing deden bijna 250 kinderen mee. Op verschillende basisscholen in de gemeente werden poëzieworkshops gegeven door professionele dichters. Uit alle inzendingen werden 14 finalisten gekozen. Zij droegen tijdens de feestelijke finale in het VRIJDAG-theater twee zelfgeschreven gedichten voor.

Wethouder Mattias Gijsbertsen maakte namens de jury de winnaar bekend. De jury, die bestond uit Stadsdichter Lilian Zielstra, Gijs Lensink en Daphne de Bruijn, roemde vooral de manier waarop de gedichten van Marrah van alles vertellen, soms ook tussen de regels door. Wethouder Mattias Gijsbertsen overhandigde Marrah een oorkonde en een gegraveerde vulpen.

De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het Poëziepaleis. De kinderdichter schrijft vier gedichten per jaar en daarnaast treedt zij regelmatig op. Marrah mag om te beginnen binnenkort op bezoek bij burgemeester Peter den Oudsten om een gedicht aan te bieden.