Kinderen helpen wethouder bij drijfvuilactie Reitdiephaven

nieuws
Foto's: Erick Bakker

De Reitdiephaven was vanmorgen het toneel van de start van een drijfvuilactie in de kanalen en grachten van de stad. Bij deze actie roept de gemeente mensen op om drijvend vuil zoals plastic flesjes uit het water te halen en op te ruimen.

Goochelaar en “zwerver” Nico gaf een kleine voorstelling over recycling en het schoon houden van ons water en de natuur. Wethouder Joost van Keulen is één van de mensen die zich inzet voor een schone stad. “Het oppervlaktewater in de stad is redelijk schoon, mede door de wekelijkse inzet van onze werkboot de Rhodina. Maar het kan altijd beter vandaar de drijfvuilactie”, aldus van Keulen.

De havenmeester van de Reitdiephaven doet ook mee aan de actie. “Bij onze jachthaven is een zeilschool. We hebben de kinderen gevraagd om vandaag in plaats van zeilles drijfvuil weg te halen. Dit doen ze onder andere met schepnetten”, zegt Ella Muntinga van de jachthaven.

Aan de Reitemakersreige is vandaag ook van alles te doen. Daar geeft kunstenares Maria Koijck een workshop in het maken van bootjes van plastic. De drijfvuilactie is onderdeel van het project “Groningen Schoon Dankzij Mij”.