Jonge roeiers plaatsen zich voor officieus kampioenschap

Trots zijn ze. Felix Mebius (15) en Jelle Bakker (14) van roeivereniging De Hunze. Onlangs hebben ze zich geplaatst voor het officieuze Europese Kampioenschap Coupe de la Jeunesse.

Het verhaal van Felix en Jelle is bijzonder te noemen. Vorig jaar zomer kwamen ze beide voor het eerst in aanraking met roeien. De sport beviel hen waarna het virus toesloeg. “Al snel begonnen we met het roeien van wedstrijden”, vertelt Jelle. “Onlangs hebben we ons goed laten zien op het Nederlands Kampioenschap en nu mogen we naar het officieuze EK dat in België gehouden wordt.”

De resultaten komen door hard te trainen. “Ik denk dat ik gemiddeld toch wel zo’n twee á drie uur per dag met roeien bezig bent”, zegt Felix. “En dat is zwaar, ook omdat ik daarnaast nog een gymnasiale opleiding doe. Maar het opmerkelijke is dat ik dankzij het roeien mij beter kan focussen en mijn schoolresultaten sindsdien verbeterd zijn.”

Of er ook een prijs opgehaald kan worden in België? “Ik ben allang blij als we een mooi resultaat neer kunnen zetten. We zijn het jongste koppel dat aan het EK mee doet en daarnaast roeien we nog niet zo heel lang samen. Maar het zou super zijn als we iets binnen kunnen halen.”