WW Stad daalt wederom

De stad telde eind mei 4500 werklozen, een maand eerder waren dat er 200 meer. Ten opzichte van vorig jaar is het een daling van zo’n 630.

In mei nam de WW in de provincie af tot 14.424 uitkeringen. De arbeidsmarkt herstelt, maar niet in alle sectoren. Zo blijft in de financiële dienstverlening het aantal banen door automatisering krimpen. Klantcontactcentra bieden mogelijk kansen voor deze werkzoekenden, volgens het UWV biedt dat later ook meer kansen op de arbeidsmarkt. In alle drie de noordelijke provincies nam de WW in mei af. Ook de afname van WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar doet zich overal in het Noorden voor.

In de afgelopen maand was de daling van de WW in Friesland sterker dan in Groningen en Drenthe. Het UWV verstrekte eind mei in de provincie Friesland 16.589 WW-uitkeringen; 6,4% minder dan vorige maand. Eind mei lag het aantal WW-uitkeringen 14,8% lager dan vorig jaar. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe daalde in mei met 6,2% naar 13.256. Ten opzichte van vorig jaar is er in de provincie Drenthe sprake van een daling van 13,5%.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *