Sandro Kortekaas in radioprogramma Kwesties in de Rits

nieuws
links - Sandro Kortekaas

Sandro Kortekaas komt op voor de rechten van homosexuele asielzoekers die volgens hem onterecht uitgezet dreigen te worden. Na een bericht op zijn Facebookpagina staat de telefoon roodgloeiend en verschijnt hij veel in de landelijke media.

Kortekaas is voorzitter van LGBT Asylum support en draagt bij aan het welzijn van nieuwe lesbische, homo, bisexuele of transgender asielzoekers. “We zien een toenemend aantal LHBT asielzoekers die de IND afwijst en terug wil sturen naar het land van herkomst. Volgens de IND zijn deze mensen niet gay genoeg”, vertelt Kortekaas.

“Mijn bericht op Facebook heeft veel teweeg gebracht. Gisteren zat ik in het programma van Paul de Leeuw en vanmorgen in het Journaal. Ook de Telegraaf heeft vandaag een artikel. En zondag heb ik in homobar de Rits een interview met Natasja Gibbs van het NTR radioprogramma Kwesties”, vervolgt hij.

Het live Radio1 debatprogramma Kwesties is aanstaande zondag van 20.00 tot 21.00 uur te zien en te horen in bar de Rits aan de Pottebakkersrijge.