Nog twee opties voor renovatie stadhuis

Er zijn nog twee opties voor de aanpak van het stadhuis.  Dat blijkt uit enkele onderzoeken van een werkgroep van de burgemeester, raadsleden en ambtenaren. De raadszaal blijft op de begane grond of hij verhuist naar de derde verdieping.

Volgens de werkgroep gaat de voorkeur van de gemeenteraad uit naar het handhaven van de raadszaal op de huidige plaats. De opstelling en inrichtingen moeten wel zodanig zijn dat het vergaderen in de zaal optimaal verloopt. Zo niet, dan kan de raadszaal naar de derde verdieping verkassen.

Het stadhuis moet grondig gerenoveerd worden vanwege de uitbreiding van de gemeenteraad, noodzakelijk onderhoud en verduurzaming. De aanpak van het gebouw kost minimaal 14,1 miljoen euro. Een verhuizing van de raadszaal naar de derde verdieping is 1,4 miljoen euro duurder.

Deel dit artikel:
Adverteren?