Groninger Bodembeweging kritisch over NAM voucher

nieuws

De Groninger Bodem Beweging (GBB) heeft kritisch gereageerd op de Nederlandse  Aardolie Maatschappij (NAM) die bewoners in het buitengebied van de aardbevingsregio een voucher van 1500 euro heeft aangeboden.

Onder het buitengebied valt ook de stad Groningen. Het gaat om eigenaren van panden met niet erkende aardbevingsschade. Wanneer zij dat bedrag accepteren zien zij af van verdere stappen tegen de NAM om die schade alsnog vergoed te krijgen. De NAM zegt zo met een “schone lei” te willen beginnen.

De GBB vindt dat onzin: “De NAM slaat weer de plank volledig mis De lei is bijvoorbeeld nog beschreven met al die schadegevallen die nog steeds niet opgelost zijn. En ook met de schademeldingen in het buitengebied, waar jarenlang niets aan gebeurd is. Een schone lei zou zijn al die schade vergoeden”.