“Geen hondenbelasting bij aanschaf asielhond”

nieuws
Foto Harro Meijer

Stadjers die één of twee honden uit een asiel nemen hoeven geen hondenbelasting te betalen. Daarvoor gaan de Stadspartij en de Partij voor de Dieren een initiatiefvoorstel indienen.

Beide fracties constateren dat steeds meer mensen gefokte honden uit het buitenland halen en de asielen en/of opvangcentra daarom vol blijven zitten met opvang en zwerfhonden.

Een bijkomend probleem is volgens de partijen dat hondenbezitters vaak niet met de gefokte hond om kunnen gaan en die alsnog naar het asiel brengen.

Om de kosten te dekken zou de gemeente meer belasting moeten heffen op de hondenkennels, omdat die belasting lager is dan elders in het land. Daarnaast vinden de Stadspartij en de PvdD dat sowieso meer hondenbelasting gebruikt moet worden voor het hondenbeleid in de stad.

 

Deel dit artikel:

    1. Het is alleen een beetje vervelend dat de asielen vol zitten met bepaalde hondenrassen. Je bent de problemen van mensen die een onverantwoorde beslissing hebben gemaakt een hond te nemen (al dan niet van een bepaald ras) aan het oplossen. Leuke honden (die er niet agressief uit zien of of hyperactieve bijtkeffers zijn (Jack Russel) zijn ook zo weer weg uit het asiel.

  1. een geweldig idee van deze groep. eerst eigen kennels leeg maken dan pas uit het buitenland de problemen halen waarom uit andere landen halen als er hier veel zijn die een thuis nodig hebben. !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *