49 nieuwe aardbevingsbestendige woningen

Aan de Melisseweg worden 49 aardbevingsbestendige woningen gebouwd. Te weinig woonruimte is in heel Nederland een probleem en zeker in Groningen. Wethouder Roeland van der Schaaf kreeg donderdag een rondleiding samen met de betrokken organisaties. 

De woningen die worden gebouwd zijn bijzonder. De huizen zijn verdeeld in onderdelen en die worden in de fabriek voor gefabriceerd. Hierdoor gaat het bouwen heel snel. In vijf maanden tijd, vanaf de start van de bouw tot het opleveren, worden de woningen neergezet. De eerste 21 woningen zijn al toegezegd aan belangstellenden. De aarbevingsbestendige woningen zijn duurzaam, maar nog niet gasvrij. Dit was, toen het contract in 2015 werd afgesloten, nog niet haalbaar.

Als de bouw op schema blijft, kunnen de eerste bewoners er op 1 september in.