Verbod op stoepkrijttekeningen wankelt

nieuws
De personen op de foto hebben geen betrekking op het verhaal. - Foto: photoxpress.com/search-stock-photos-photographer/Marzanna+Syncerz/338531

Het verbod op stoepkrijttekeningen en het verbod om ijs kapot te maken verdwijnen mogelijk uit de Algemene plaatselijke verordening van Groningen. Vandaag praat de raadscommisie over het schrappen van overbodige regels.

Vanwege het grote aantal vergaderstukken zijn er woensdag 17 mei twee extra vergaderingen van raadscommissies van de Groningse gemeenteraad. Beheer & Verkeer vergadert om 15.00 uur en Financiën & Veiligheid om 20.00 uur. In de raadscommissie Financiën & Veiligheid gaat het onder meer over de plannen om overbodige regels te schrappen uit de APVG, de Algemene plaatselijke verordening Groningen. Een voorbeeld is het afschaffen van het verbod op stoepkrijttekeningen op straat en het verbod om ijs kapot te maken.

In Beheer & Verkeer gaat het onder andere over de pogingen geluidsoverlast bij evenementen op het Suikerunieterrein terug te dringen.