Tweede editie van de Open Raad in de maak

nieuws
Foto: Wolter Deelman

De gemeenteraad gaat opnieuw een Open Raad houden. De proef van november vorig jaar is geslaagd, vindt de raad.

Tijdens de Open Raad kunnen Stadjers proberen raadsleden enthousiast te maken voor hun ideeën voor de eigen straat, wijk of de hele stad. De tweede editie is op 4 november op de slotdag van het inspiratiefestival Let’s Gro. Raadsleden kunnen initiatieven adopteren. Ze denken mee en proberen te helpen de plannen ook echt uit te voeren.

De Open Raad is een nieuwe manier om als gemeenteraad in contact met inwoners te komen en goede ideeën uit de wijken een kans te geven. Van de elf initiatieven is er nu één gerealiseerd, namelijk de vorming van communities om Groningers en statushouders samen te brengen voor ontwikkeling en ontspanning. Sommige plannen bleken niet uitvoerbaar, aan andere wordt nog gewerkt, zoals een website waar je alle sport- en speelplekken in de stad kunt vinden.