Sportvrijwilliger van het jaar gezocht

nieuws
medewerkers van het Rode Kruis prikken blaren door. Foto: Sebastiaan Scheffer

Groningers kunnen sinds dinsdag hun favoriete sportvrijwilliger nomineren voor de titel “Groninger sportvrijwilliger van het jaar”.

De verkiezingen voor de beste vrijwilliger bij amateurclubs is stad en provincie is in het leven geroepen door De Verenigbare Club. Die vereniging zet zich in voor verbinding in de sport. Vrijwilligers worden veel minder vaak in het zonnetje gezet dan sporters en coaches, en deze verkiezing moet daar verandering in brengen.

Nomineren kan tot en met 30 mei via de website deverenigbareclub.nl. Een jury beoordeelt de inzendingen. De uitslag wordt op 2 juni bekendgemaakt. De winnende vrijwilliger kan naast de titel ook een cheque en een bos bloemen verwachten