Punaises in het Paterswoldse meer

Het Meerschap Paterswolde gaat aangifte doen bij de politie.  Het Meerschap heeft voor de derde keer in korte tijd punaises in het water bij de Meerweg gevonden. Er werd bijna drie kilo uit het water gevist.   

In december en april werden ook al grote hoeveelheden punaises uit het water gehaald. Het Meerschap is er nu klaar mee en stapt naar de politie. De punaises werden gevonden bij het strandje De Lijte. Met temperaturen die steeds verder oplopen is het een populaire zwemplek.

Het Meerschap hoopt dat dit door de aangifte niet weer gaat gebeuren.

Deel dit artikel:

 1. Het enige wat ik online heb kunnen vinden dat omwonenden via vereniging t Ol Veen onsuccesvol bezwaar hebben gemaakt tegen de nieuwe horeca van de Rietschans (zit ook aan de zuidoostkant) bij de Lijte. (zuidwestkant ter vervaning van een frietkot) Maar dat lijkt me nou niet genoeg reden om dan maar punaises in het water te gaan gooien of je moet al gestoord zijn.

  1. De gemeenteraad van Haren? Nouja misschien een idee omdat met alle gemeenteraadsleden van de fusiegemeentes Ten Boer-Haren-Groningen te doen! Zelfs PvdD kan mee!

 2. Denk eerder aan dierenhaters welke liever geen losslopende honden daar zien rondbanjeren en-/of zwemmen. Kan mij goed voorstellen dat omwonenden bezwaar hebben gemaakt tegen De Rietschans welke nu 2-3 x groter is dan het afgebrande restaurant. Ik hoorde recent iemand zeggen dat het Paterswoldsemeer nu zo langzamerhand verworden is tot de Poelestraat aan het water, nergens meer een vrij stuk recreatieterrein aan de Paterswoldezijde te bekennen en daar heeft hij wel een punt.

  1. Hondenmens zeker, mijnheer Middenweg ? Ik hoorde recent iemand zeggen dat die nogal een hekel hebben aan de mensen die ze met hun, illegaal natuurlijk, loslopende honden lastig vallen / schrik aanjagen en die dat niet op prijs stellen, en dat die hun bek maar moeten houden en opzouten anders sturen ze de hond “echt” op je af.
   Het schijnt dat die mensen van rust en vrede houden en zeker niet kiloos punaises in het water gooien waar veel andere, ook vriendelijke en fatsoenlijke mensen willen baden. En die, hysterische, verhalen over vergiftigd vlees, die blijken allemaal verzonnen te zijn of gemisinterpreteerd ( p.s. een hond komt niet eens met zijn poten tot op de bodem).

   1. Ik ben inderdaad bezitter van een hond(je), ben ook nog zo`n lul die de uitwerpselen van zijn dier opraapt, waarbij ik mij regelmatig afvraag of ik soms de enige ben welke dit doet, maar dat terzijde. Echter zal ik de hond nooit (los) laten lopen in gebieden, als in dit geval de Hoornseplas/Hoornsemeer?Paterswoldsemeer. En ja, ik zie regelmatig lieden hun hond uitlaten op het strand van de Hoornseplas, waar deze het water inlopen om erna te kunnen zwemmen, zodat ook dieren in punaises kunnen stappen, Ik weet dus niet waar jij de wijsheid vandaan haalt dat honden de bodem niet raken.

    Kennelijk raak jij nogal gefrustreerd door iemands mening over honden en (zwem)water, is je goed recht, maar ook ik hou van rust, rust en (zwem)water zonder loslopende honden, maar dat is je niet enkel aan dit meer, maar ook in Groningen stad niet meer gegeven. Sterker nog als je dat al aan durft te halen, vallen enkele lieden van dit forum over je heen.

    @Erik,

    Dat heet vooruitgang, dat is het probleem ontstaan nadat groepen mensen de drukke stad willen ontvluchten om rust te kunnen vinden, althans zo meent men dit te moeten noemen. Is inderdaad ook erg jammer van het verdwijnen van onbebouwde gronden, maar goed, de tijd van kamperen op bijvoorbeeld Knollenland, de botenbouwers Wiep Helder en Visser is voorbij en komt ook nooit meer terug.

    Leve de overbevolking

  2. De Rietschans zelf zit aan de andere kant en de Lijte is nog steeds vrij toegankelijk. Het zijn de juist de particuliere stukken die de vrijheid en schoonheid rond het meer flink beperken. Wat mij betreft is veel te veel illegale permanente bewoning uiteindelijk gelegaliseerd en gaan die bungalows nu voor grof geld over.
   Jammer dat er blijkbaar een ziek persoon is die blijkbaar zo last heeft dat hij/zij naar dit soort gestoorde middelen grijpt. Voor honden is zwemmen met warm weer ook belangrijk en de Lijte is daar mooi gebied voor? En die punaises zijn dus net zo goed gevaarlijk voor mensen. Dus niet alleen een dierenhater, maar idd ook een mensenhater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *