Bijzondere schenking voor Stripmuseum

nieuws

Het Stripmuseum heeft een bijzondere schenking ontvangen, waaronder een volledige collectie kinderstrips uit het communistische dagblad De Waarheid.

Hans Brouwer (1917-1991) was geen beroemde striptekenaar. Voor De Waarheid maakte hij van 1951 tot 1972 de dagelijkse kinderstrip Fed en Vetertje in Priktolland. Alle 6480 originele stripstroken zijn nu door de familie van Brouwer geschonken aan het Stripmuseum. De schenking omvat ook ander werk van Hans Brouwer, zoals de strip Eppo Eekhoorn, die hij in 1960 in opdracht maakte van de pas opgerichte Algemene Spaarbank Nederland. Sindsdien maakt de eekhoorn deel uit van het logo van de ASN-bank.

Van 27 mei tot en met 10 september 2017 besteedt het Nederlands Stripmuseum met een kleine expositie aandacht aan de geschonken werken van Hans Brouwer. Tegelijk wil het museum aan Brouwer in zijn honderdste geboortejaar de eer toebrengen die hij als vakman heeft verdiend.

Deel dit artikel: