Vier aanhoudingen bij demonstratie Vismarkt (update)

nieuws
Foto Erick Bakker

Op de Vismarkt zijn zondagmiddag kort voor het begin van de demonstratie van Pegida vier minderjarige jongens aangehouden. Eén had een boksbeugel bij zich, een ander had vuurwerk op zak . Twee jongens konden zich niet legitimeren.

Op de Vismarkt bevonden zich bij het begin van de demonstratie van Pegida ongeveer vijftig personen. Na een aantal toespraken maken zij een tocht door het zuidelijke deel van de binnenstad. Pegida wil dat de opvang van vluchtelingen stopt en dat zij zo snel mogelijk terugkeren naar hun vaderland.

Een tegendemonstratie van Groningen Tolerant op de Grote Markt trekt naar schatting 250 mensen. Groningen Tolerant wil vluchtelingen juist welkom heten. Ook hier zijn toespraken De tegendemonstranten lopen een route door het noordelijke deel van de binnenstad.

Rond de Brugstraat en Pottenbakkersrijge dreigde een confrontatie, toen een groep anti-fascisten de demonstratie van Pegida wilde verstoren. Politieagenten te paard greep in, zodat de Pegida-aanhangers konden doorlopen.

Foto Erick Bakker

Foto Erick Bakker