Verdachte Topaasstraat aangehouden

De politie heeft Eerste Paasdag, 16 april, een 19-jarige Groninger aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in de Topaasstraat van vrijdag 14 april.

Die avond werd een 33-jarige man neergeschoten in zijn woning. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie is nog druk bezig met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De twee mannen die afgelopen vrijdagavond werden aangehouden na het schietincident zijn zondag in vrijheid gesteld. Na onderzoek van de politie  bleek dat zij geen rol hebben gehad bij het incident. De politie kreeg vrijdagavond via getuigen de signalementen van mogelijke verdachten. Op basis van gelijkenissen met die signalementen werden de 22-jarige en 23-jarige man aangehouden. Zij zijn dus inmiddels weer vrij.