UMCG en ziekenhuis Utrecht samen tegen kinderkanker

nieuws
UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht gaan intensief samenwerken om kinderen met kanker beter te behandelen.

Het doel is om kinderen met kanker vanuit beide locaties de best mogelijke zorg te geven die naadloos op elkaar is afgestemd. De samenwerking richt zich speciaal op de behandeling met protonentherapie. Dit is een nieuwe bestralingsbehandeling tegen kanker.

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen kanker. De meest gangbare behandelingen zijn een operatie, chemotherapie en bestraling. Met protonentherapie kan de dosis straling heel nauwkeurig worden toegediend aan een tumor, waardoor het omliggende gezonde weefsel gespaard wordt. Dat is vooral bij opgroeiende kinderen heel belangrijk.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *