Turkse toestanden in Vondelflat: “Ik ben boos en verdrietig”

De bewoners van de Vondelflat aan de Vondellaan zijn flink boos. Sinds enkele weken mogen zij geen eten meer afnemen bij cateraar ‘De Jacobijn’ op straffe van een geldboete van vijfhonderd euro per dag.

“Het is de bedoeling dat alle bewoners hun eten aangeleverd krijgen door Zinn”, zegt voorzitter Jaap Pronk van de bewonersvereniging. “Maar een deel van de bewoners vindt dat eten niet lekker. Het is het gewoon niet. We zijn daarom op zoek gegaan naar een alternatief, zijn terecht gekomen bij ‘De Jacobijn’, en omdat dat erg goed bevalt hebben we hen gecontracteerd.”

De directie van de serviceflat waar bejaarde mensen wonen is daar echter niet blij mee. “Medewerkers van ‘De Jacobijn’ mogen het gebouw niet meer in. Vorige week moesten wij ons eten ophalen bij het busje dat op de parkeerplaats stond geparkeerd. Voor de bewoners die slecht ter been zijn is dat onmogelijk.”

Maar daar blijft het niet bij. “We hebben een brief ontvangen waarin ons gesommeerd wordt te stoppen met het afnemen van eten van ‘De Jacobijn’. Als we dat niet doen krijgen we een boete van vijfhonderd euro per dag.” Volgens Pronk is de brief geschreven door een advocaat die de directie van de flat in de arm heeft genomen.

Pronk en zijn medebewoners zijn erg boos. “Als je het mij vraagt zijn het Turkse toestanden. Daar kun je het het beste mee vergelijken. Erg jammer.”

De redactie van OOG TV heeft herhaaldelijk geprobeerd om een reactie te krijgen van de directie van de Vondelflat, maar deze pogingen hebben geen succes gehad.

Deel dit artikel:

 1. In een serviceflat verwacht je servicecen faciliteiten. Als je het koken outsourced ( goedkoper) dan kan het best wel goed zijn. Dan moet er wel geluisterd worden naar de gast ( bewoner). Waarom een claim opleggen? Ik zou als ik de directeur was eerst maar vragen wat er niet goed is. Is het te flauw? Is de cuisson niet goed? De temperatuur? Zijn er keuzemogelijkheden mogelijk? Is het te Hollandse pot en zijn er ook bewoners die liever een keer wat exotischer willen eten? (Ook rekening houden met alle culturen die in de flat leven lijkt mij). Dan een bewonerspanel samenstellen en wat cateraars.. waaronder ZINN in een blind tasting.. om diverse proefsessies te laten doen. Hierdoor empower je de bewoner en maak je ze deelgenoot in de keuze.
  Is dat nu zo moeilijk?
  De gastvrije Wijnjuf

 2. Bijzonder verhaal. En wat nu als deze mensen ‘s avonds zin hebben in een pizza of kebab in plaats van de culinaire hoogstandjes van Zinn? Mag dat dan wel besteld worden (Via Thuisbezorgd.nl bijvoorbeeld)of is het ‘Eten wat de pot schaft’? Fijne directie daar bij de Vondelflat. Hoe bedenk je zoiets?

 3. Ik vindt het ronduit schandalig handelen van die interim Directeur. Hij moet contact leggen met Zinn dat het eten moet verbeteren, en binnen een week. Zo niet contract ontbinden. En niet de bewoners n boeten opleggen wat te erg is voor woorden. Overleggen en verbeteren of andere cateraar .

 4. Beste bewoners, misschien inderdaad elke dag elders een maaltijd bestellen? Ik durf te betwijfelen of deze brief van de advocaat ook meer enige juridische waarde heeft zolang er geen rechter aan te pas is gekomen. Ik denk: de meester John Reid / De Rijdende Rechter inschakelen (komt ook aan huis) en tot die tijd overal in Groningen en omgeving heerlijke maaltijden bestellen. De Blauwe Lotus en Pizzeria Picobello zijn ook erg goed.

 5. Wat hebben de Turken met deze toestanden te maken?? Het is het gevolg van neoliberaal Nederlands beleid uit Den Haag. De Turken krijgen nog een referendum voorgelegd, deze mensen wordt niets gevraagd. Heeft meneer scheffer soms wat lichte vooroordelen??

  1. Inderdaad men had er beter geen Turkse toestanden maar Erdoganse toestanden neer kunnen zetten, of een Erdogannetje verordonneren, want daar begint het daar wel op te lijken met dit soort dictaten.

 6. Stoppen met het betuttelend optreden tegen bejaarden. Hier regeert een directeur als despoot. Dus opkrassen. De brief van de advocaat is slecht toiletpapier en de inhoud zal eerst door een rechtelijke uispraak getest moeten worden op welke gronden deze beslissing werd genomen. Oudjes laat je niet door dit neoliberaal beleid kleineren en kom in opstand. Stel de positie van de directeur ter discussie dan heeft de Raad van Commissarissen ook iets nuttigs te doen. Laat je tanden zien voor zover nog aanwezig !

 7. Wat denken die graftakken wel niet, dat ze zelf even mogen bepalen wat ze eten? Dacht het niet. Net als in de gevangenis: de directeur bepaalt wat je eet.
  *sarcasme uit*

  Even google’en: de directeur is Berend Lugies, een beroepsuitzuiger die bij z’n vorige baantje bij Plantein in Bolsward ruim twee-en-halve ton meekreeg. Zo’n iemand die mensen niet eens hun enige pleziertje op de oude dag gunt, die gun ik eerlijk gezegd zelf een bijzonder kort pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *