Renovatie Simon van Hasselt-school kost bijna 2 miljoen

wijken
google streetview

De voormalige Simon van Hasselt-school in de Oosterparkwijk heeft een grote opknapbeurt nodig. Dat gaat tussen de 1,5 en 2 miljoen euro kosten.

Het Rijksmonument wordt nu nog gebruikt door het Reitdiepcollege, maar staat vanaf de komende zomer leeg. In het gebouw zou een vestiging van het WIJ-team komen, maar nu blijkt dat een grote renovatie nodig is, mede vanwege achterstallig onderhoud. Behalve dat het gebouwd is door de bekende architect Siebe Jan Bouma, hangt er ook een wandschildering van Ploeg-schilder Jan van der Zee.

De kosten van de renovatie worden grotendeels terugverdiend dankzij de huur die het WIJ-team afdraagt. Er is nu 250.000 euro nodig om de klus te kunnen voorbereiden. De gemeenteraad moet nog haar ja-woord geven.

Deel dit artikel:

 1. Ik neem aan dat er een rijkssubsidie mogelijk is? Zorg dan gelijk ook voor een onderhoudsplan zodat het niet op nieuw in verval raakt.

 2. Blijft de vraag wie de huur aan het genoemde WIJ team betaald? Is dat niet de gemeente, diezelfde gemeente welke ook de kosten van renovatie en onderhoud grotendeels zal gaan betalen?

  Neemt niet weg dat dit gebouw tot in lengte van dagen behouden moet gaan blijven, passend bij de achtergelegen Oosterparkwijk

 3. Gigantisch bezuinigen op d (thuis) zorg vanuit de Wmo en de ondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten, terwijl het rijk extra financiën beschikbaar heeft gesteld. Om vervolgens kapitalen uitgeven aan een leger van wij ‘professionals’ die zonder pardon mensen de thuiszorg hebben afgepakt. En daarbovenop ook nog een enorm bedrag aan een gebouw dat kennelijk jarenlang is verwaarloosd.

  Hoorde gister dat via de FNV al meer dan 100 mensen hun thuiszorg terug hebben. Om je kapot te schamen als stad. Besteed het geld aan zorg, daar is het hard nodig.

  Aan wij Oosterpark is al het meeste geld besteed.
  https://groningen.raadsinformatie.nl/document/4789143/1/Financiering_inrichting_paslezers_en_ICT_WIJ_teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *