Dodelijk slachtoffer bij bedrijfsongeluk Langezijde (update)

Bij een bedrijfsongeluk woensdagochtend in de Oosterparkwijk in de stad is een man om het leven gekomen. Volgens de politie is het slachtoffer een 21-jarige inwoner van Winschoten.

Het ongeluk gebeurde rond 08.20 uur. Aan de Langezijde, een straat ter hoogte van het oude FC Groningen-stadion, worden nieuwe woningen gerealiseerd. Bij die bouwwerkzaamheden is iets mis gegaan. Volgens een getuige is er beton in een bekisting losgeschoten uit een kraan, die vervolgens terecht kwam op de werknemer.

Behalve ambulancepersoneel is ook de Groninger brandweer met hulpverlenings- en redmaterieel uitgerukt om het slachtoffer te bevrijden. Die hulp mocht uiteindelijk niet baten. Rond 09.10 uur meldde de politie dat het slachtoffer is overleden.

Naar de oorzaak van het ongeluk wordt een onderzoek ingesteld.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel: