JOVD wil einde aan Bed Bad Brood

De JOVD, de jongerenclub van de VVD, wil dat het stadsbestuur stopt met de Bed Bad en Brood voorziening in de stad.

De BBB-opvang is er voor uitgeprocedeerde afgewezen asielzoekers in de stad, op een schip en in het voormalig Formule 1 hotel. Volgens de liberalen doorkruist de stad met haar opvang het regeringsbeleid. In de gemeenteraad van Groningen is juist brede steun voor de BBB. Onlangs stelde de raad zelfs meer dan 2 miljoen euro voor opvang ter beschikking. Alle gemeenteraadsfracties steunden de opvang, alleen de VVD was tegen.

Het overleg van de Vereniging Nederlandse Gemeentes over de bed bad brood-opvang met staatssecretaris Dijkhof is inmiddels afgebroken.

Deel dit artikel:

  1. Hoe denkt grote broer de VVD erover? Of legt dit een bom onder het huidig college? Continue je kleine zusje (JOVD) te laten opdraven om een dergelijk standpunt te ventileren is ook zo langzamerhand doodvermoeiend.

  2. Zolang het kabinetsbeleid is uitgeprocedeerden aan hun lot over te laten en in de illegaliteit laten verdwijnen is er geen sprake van kabinetsbeleid. Als je vind dat ze terug moeten dan moet je daar ook voor zorgen en niet zeggen dat het de de eigen verantwoordelijkheid van de mensen is. Dat is het natuurlijk wel, maar als je er niks aan doet blijven ze toch hier. Dan kun je ze beter opvangen tot uitreis mogelijk is. Er zijn nog wel wat charters die even niks te doen hebben en wachten op andere bestemmingen dan Turkije. Desnoods zet je terugkeer centra op in de hofleverancierlanden van uitgeprocedeerden. Wellicht goedkoper dan opvang in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *