Grote Appelstraat groen en autoluw gemaakt

wijken
Foto: Emma Westers

Bewoners van de Grote Appelstraat in de Hortusbuurt brengen zaterdag bloeiende beplanting aan in de nieuwe plantenbakken in hun straat. Het maakt deel uit van de herinrichting van de straat tot leefstraat.

De bewoners hebben zelf het initiatief genomen om hun straat autoluw en leefbaarder te maken. Ze vonden dat auto’s te hard door de straat reden, er was overlast van slordig geparkeerde fietsen, en er was te weinig groen.

Samen met de gemeente is een plan uitgewerkt, waarbij auto’s vaart moeten minderen en er plaats is voor plantenbakken, fietsrekken en zitbankjes. De gemeente subsidieert her project. Wethouder Joost van Keulen geeft zaterdag om 11.00 uur het startsein voor de bewonerswerkdag.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *