Dolle rit van Stad naar Morra

112
foto: Sammie Lobo / 112groningen.nl

Na een lange achtervolging, die begon in de stad, heeft de politie een 22 jarige Hoogezandster in Morra aaanghouden. Vermoedelijk verkeerde de man onder invloed van drugs. 

Agenten kregen een melding dat een 22-jarige inwoner van Hoogezand drugs had gebruikt en in zijn auto was gestapt. De melder vreesde voor ongelukken en waarschuwde de politie. Op de Rijksweg kwamen agenten de auto met daarin de man tegen, hij kreeg een stopteken maar reed door. Snel werd duidelijk dat de man niet wilde stoppen, hij stak  middelvinger op. Meerdere politieauto’s werden door de Meldkamer aangestuurd en de achtervolging werd ingezet. Bij Winsum werd geprobeerd om de auto tot stoppen te dwingen. De 22-jarige reed daar bewust tegen een politieauto aan en wist te ontkomen. Meerdere keren werd de route Wehe-den Hoorn, Leens en Eenrum gereden. De Hoogezandster reed met hoge snelheid en nam veel risico. Reden voor de Meldkamer om de achtervolging af te breken. Een onopvallende politieauto bleef het voertuig op afstand volgen. Uiteindelijk reed de man uit Hoogezand naar Lauwersoog. Daar reed hij de zeedijk op. Door tegen een hek te botsen wist de man ook daar weer te ontkomen. Uiteindelijk reed de bestuurder op de N361 ter hoogte van Morra in de berm. De bestuurder weigerde uit te stappen. Agenten sloegen daarop een autoruit in. De automobilist verzette zich hevig. Er moest pepperspray aan te pas komen om hem uit zijn auto te krijgen.

Vervolgens werd de 22-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij iedere medewerking, waaronder een bloedproef. De verdachte werd in een politiecel ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.