Al vroeg druk op vrijmarkten stad

nieuws
Foto's: Erick Bakker

Op de meeste vrijmarkten in de stad is het al vroeg druk. Vooral de markt langs de singels trekt veel mensen en tweedehands spullen gaan van hand tot hand. Op het Nassauplein loopt rond tien uur een fanfare en doen stadjers goede zaken. De rommelmarkt in de Nieuwe Kerk moet nog op gang komen net als de kindervrijmarkt in het Oosterpark.

“Het valt me mee dat er zo vroeg al zoveel mensen zijn. Dat komt vast en zeker door het weer dat nu honderd procent meevalt”, zegt Janny uit Beijum die al een paar jaar op dezelfde plek aan de Ubbo Emmiussingel staat.

“Ik kom hier uit de buurt en samen met mijn kinderen staan we elk jaar hier. Eerst op Koninginnedag en nu op Koningsdag. Vooral zo’n fanfare hè? Dat maakt het helemaal af”, aldus een verkoopster op het Nassauplein.

Aan de Klaprooslaan in het Oosterpark is op het terrein van het Jongeren Centrum Oosterpark (JOP) beheerder Richard de Jong druk bezig met de voorbereidingen. “Vanmiddag is hier op het plein muziek. Beetje reggae, beetje ska, van alles wat. En de kindervrijmarkt natuurlijk. Kijk, de eerste kids komen nu met hun spullen”, vertelt de beheerder.

Op het Nieuwe Kerkhof is de markt vanwege de weersverwachting naar binnen verplaatst en is nu in de Nieuwe Kerk. Verkoopster Diana is druk bezig allerlei kleding uit te stallen. “Het is nu nog rustig maar reken er maar op dat er straks genoeg toeloop is”, aldus Diana.

Zelfs het Leger des Heils aan de Dirk Huizingastraat heeft een soort mini rommelmarkt. “We doen dit voor het eerst en alle opbrengsten komen ten goede aan onze organisatie. We staan hier op een druk punt dus ik ben nieuwsgierig wat we aan het einde van de dag in kas hebben”, vraagt een medewerker zich af.

Deel dit artikel: